Training

‘’Scala der dressuur’’ is onze leidraad in onze trainingen van het paard.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw paard in training te nemen voor:

– Wedstrijden
– Corrigeren

Of als u op vakantie gaat en u bij terugkomst zo weer kan opstappen en doorgaan.
Vanuit rust, harmonie en begrip werken wij naar het hoogst haalbare niveau, maar ook in de begeleiding van de combinatie.

Instructie

Voor instructie bent u ook bij ons aan het goede adres.

Fenneke is een zeer gepassioneerde instructrice die altijd het best uit paard en ruiter probeert te halen en vanuit rust en harmonie werkt.

“Ik werk vanuit een een goede basis met als belangrijk aspect het recht richten en in goede balans gaande paard. Met de ruiter focus ik meer op de onafhankelijke zit zodat de hulpen los en onafhankelijk van elkaar kunnen worden gegeven”

Tijdens paardrijden is de balans van de ruiter ontzettend belangrijk. Wij verwachten namelijk dat het paard op 4 benen in balans kan lopen onder de ruiter. Wanneer wij onze eigen balans niet onder controle hebben en dus scheef zitten, zitten wij het  paard hier in de weg waardoor hij niet optimaal kan presteren.

Samen met de ruiter zal er gekeken worden waar de eventuele knelpunten liggen en deze dan op te lossen zodat er met plezier gereden kan worden.

Fenneke is ORUN niveau 4 opgeleid en tevens zz-licht jury waardoor er nog meer puntjes op de i kan worden gelegd in het traject naar de wedstrijden toe.

Fit & Ride

Voor u die nog meer uit het paard en jullie prestaties wil halen bieden wij u een uniek concept.

Onder begeleiding kunt u in  onze speciaal voor u samengestelde fitnesszaal, hoe u nog meer controle, kracht en souplesse kan halen uit uw lichaam waardoor uw training te paard onder begeleiding van Fenneke nog meer resultaat zult boeken dan ooit te voor!

Onze huidige maatschappij vraagt veel van ons, het tempo ligt hoog en we krijgen dagelijks een flinke portie informatie en prikkels te verwerken. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat een lifestyle, waarin de fysieke en geestelijke gezondheid in balans zijn, de vruchten afwerpt. Je voelt je vitaler, gezonder, gelukkiger en je functioneert beter.

Het zoeken naar de juiste balans is 1 van de grootste uitdagingen van deze tijd balans komt je helaas niet aanwaaienJe moet jezelf de moeite waard vinden en bewust investeren in je fysieke en geestelijke gezondheid.

Een gezonde lifestyle is een keus!

Dus met andere woorden jij bent verantwoordelijk voor de invulling van je eigen bewegings- en voedingspatroon, je persoonlijke, spirituele sociale ontwikkeling,  ontspanning, stress management en je belastbaarheid.

Maar waar begin je? en belangrijker nog, hoe hou je dit vol? In de ondersteuning hiervan schuilt onze belangrijkste pijler!

Fit en ride is ons product waar wij achter staan.

Ruiters en paarden veranderen in hun lifestyle, vraagt voor elke ruiter en paard een andere benadering. Waar Fenneke in de rijbaan aanwezig is om de techniektraining te verbeteren in het correct uitvoeren van de oefeningen op het paard, is Hendrik juist bezig met de ruiter in onze speciale ontworpen fitnessruimte.

Door onze jarenlange ervaring en nodige opleidingen zijn wij in staat om jou als ruiter uit je eigen veilige zone te halen en een “life-style change” ondergaat zodat de communicatie met je paard zal verbeteren en de gevraagde oefeningen nog beter tot zijn recht komen en jij zelf nog zelf sterker, vitaler en leniger in het zadel zal zitten. Niet alleen hebben wij een fitness ruimte maar ook bieden wij verschillende groepslessen aan. Voor meer info verwijs ik u graag naar onze site serenityfit.nl