Dryneedling

De opleiding tot dryneedling therapeut en equine chain taping kunt u ook hier op locatie volgen.

De beide opleidingen worden gegeven door zeer bekwamen therapeuten van het centrum van Andrea Saschinger.

In deze opleiding stelt Andrea  haar weten en kunnen beschikbaar. Deze kennis die zij in de afgelopen 15 jaar heeft opgedaan. Na samenwerkingen met dierenartsen, fysiotherapeuten, instructeurs, maar ook artsen en wetenschappers uit de humane geneeskunde, is er een gepatenteerde behandelingsmethode ontstaan. De opleiding bestaat uit:

  • 8 uur voorbereidingstraining thuis
  • De driedaagse intensieve opleiding, met zowel theoretisch als praktisch examen.
  • Een latere trainingsdag

 Na succesvolle afronding van de opleiding ontvangt de deelnemer een erkend certificaat, met het keurmerk paarden Dry-Needling. De therapeut mag vanaf dit moment zelfstandig behandelingen uitvoeren.

U heeft immers de opleiding bij de ontwikkelaar van de methode succesvol afgerond!

Meer informatie

Advanced Equine chain taping

Het tapen van paarden is een relatief nieuwe, maar sterk in populariteit groeiende behandelmethode. Met behulp van taping worden zwakke plekken in het lichaam ondersteund. Taping kan helpen bij pijnbestrijding, spierondersteuning, revalidatie en ter voorkoming van blessures.

 Met Chain Taping zijn we in staat spiergroepen en bindweefsel te beïnvloeden. We kijken naar verbindingen en beïnvloeden zo het gehele paardenlichaam. Het resultaat? Een beter functionerend paard, door verbetering van spierfuncties en ondersteuning van het weefsel.

Onze opleiding Advanced Equine Chain Taping bestaat uit diverse onderdelen, die over twee aaneensluitende dagen gegeven worden.

Deze opleiding is onder leiding van Drs. Ines Lauwers (Dierenarts, Dierosteopaat ICREO, Dry-Needling therapeute voor mens, paard en hond)

Meer informatie