Depardieu

Is lieve grote 9 jarige bruin ruin van 1.80 cm met een afstamming van Spielberg x Michelino
Depardieu is z2 geklasseerd maar word nu zzz getraind.
Hij heeft een zeer meewerkend karakter, schrikt niet snel maar is wel wakker.
Depardieu is een echte knuffel en in omgang zeer aanhankelijk en makkelijk. Ook kan hij bij andere paarden in de wei.
Hij klinisch en röntgenologisch goedgekeurd.

Vader Spielberg

Spielberg is een dressuurhengst om van te dromen. Met zijn bijna ideale type is hij een echte ‘Strahlemann’ en mede dankzij zijn geweldige bewegingsvorm behaalde hij als een van de weinige hengsten in Westfalen de titel premiehengst.
Naast maat en formaat voegt Spielberg ook een enorm stabiel karakter toe aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast beschikt Spielberg over veel ritme en balans in beweging en won hij de verrichtingstest in Zweibrücken op de dressuuronderdelen. Onder Joyce Lenaerts was Spielberg zelf tiende op het NK ZZ-licht en tweede op Geldrop Hippique.

VM
Michellino:

Op de hengstenshow in 2014 bij de Deense stoeterij Helgstrand Dressage & Stovring Hingstedepot werd ook de 23-jarige hengst Michellino (KWPN, Michelangelo x Ulft) gepresenteerd. De hengst kreeg bij die gelegenheid de DWB gouden eremedaille vanwege zijn vele succesvolle internationale Grand Prix-paarden, over de hele wereld. In 2011 ontving Michellino uit handen van Prinses Benedikte ook al een ereprijs voor zijn uitmuntende prestaties in de fokkerij. In 2006 werd Michellino DWB-hengst van het Jaar.

Momenteel staat hij op de zevende plek van de WBFSH Dressuurhengsten. Zijn meest bekende nakomeling is Mistral Hojris van Laura Tomlinson, die voordat hij eind 2013 met pensioen ging tweede stond op de FEI-ranglijst. Andere internationale dressuurpaarden zijn My Lady (Mikala Münter Gundersen, 14e op de FEI-ranglijst), Smeyers Molberg (Marcela Krinke-Susmelj, 19e), Mane Stream Hotmail (Catherine Haddad Staller, 30e) en Elmegaardens Marquis (Joanne Vaughan, 77th on the FEI World Dressage Ranking). Zijn zoon Milan, ex Grand Prix-paard en ook al bekroond met een gouden medaille, is de vader van Millibar (Ninna Skodborg Merrald, 10e op de FEI-ranglijst).

Meer informatie